Vásárlói tájékoztató

 

Általános szerződési feltételek

 

Szolgáltató:

Neve: Fürge Füge Kft.

Székhelye: 1162 Budapest, Muzsika u.36. (a címen üzlet nem található, áruházunk kizárólag webáruház)

Cégjegyzékszáma: 01-09-897937

Adószáma: 14304235-2-42

Kapcsolattartó:

Varga Ildikó

+36 70/6340836

ildivarg@gmail.com

 

Vásárló:

Aki a Szolgáltató hivatalos honlapjain (www.kerteszetiwebaruhaz.pswebshop.com) keresztül valamilyen terméket vásárol, és az itt található Általános Szerződési Feltételeket elfogadja.

Az Általános Szerződési Feltételek, Vásárló által történő elfogadása a webáruházban történő vásárlás előfeltétele.

    

Megrendelés

  

Regisztráció:

A Vásárló eldöntheti, hogy „vendégként” vásárol vagy regisztrálja magát webáruházunkban.

  

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban, Áfa-val együtt értendőek. Külön csomagolási költség nem kerül felszámolásra.

 

A webáruházban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékről fotót jelenít meg. A termékekről a képek eltérhetnek a valóságostól illusztrációként szerepelnek.

 

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, a Szolgáltató tájékoztatja a Vevőket az akciókról és annak pontos időtartamáról.

   

A rendelés menete:

A termékre kattintva Vásárló kiválaszthatja, majd kosárba teheti a kívánt terméket. A „Fizetés'' gomb megnyomása után egy összesítő fog megjelenni a megrendelt termékekről és azok áráról, ami ekkor még szabadon módosítható. Lejjebb az oldalon eldöntheti, hogy az azonnali fizetést választja „vendégként” vásárol vagy regisztrálja magát, hogy később könnyebben használhassa áruházunkat. Ha vendégként kíván vásárolni, arra kattintva adja meg adatait és mentse el. Adja meg a szállítási és a számlázási címet. Hagyhat üzenetet nekünk a rendelésével kapcsolatban. Kérjük itt jelölje azt is, hogy mikor kéri a szállítást. Válassza ki a fizetési módot, banki átutalással vagy utánvétellel fizethet. Jelölje be, hogy elfogadja a használati feltételeket. Kattintson a kívánt fizetési módra, ezután megjelenő oldalon a „Megrendelés megerősítése'' gombra kattintva adhatja fel rendelését, amelyről hamarosan egy részletes visszaigazoló e-mailt fog kapni a regisztráció során megadott e-mail címére. A szállítással kapcsolatban telefonon keressük.

  

Megrendelés visszaigazolása, szerződés létrejötte:

A rendelés leadását követő automatikus rendelés-visszaigazolás csak a Vásárló tájékoztatását szolgálja, nem minősül az adásvételi szerződésre vonatkozó ajánlata elfogadásánakA szerződés akkor lép életbe, ha a Szolgáltató elfogadja és visszaigazolja vásárló által tett megrendelést.

  

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Vásárló által leadott megrendelést elutasítsa, vagy az abban szereplő termékek mennyiségétől – a készlettől függően – kevesebbet igazoljon vissza. Erről a Vásárlót értesíti.

    

Fizetési módok és feltételek

4.3.2. Utánvét

A rendelés ellenértéke a termék átvételekor, a futárnak egy összegben fizetendő. Utánvét esetén az Ön címére küldjük a megrendelt terméket.

4.3.3. Előre átutalással

A rendelés ellenértékét, a rendelés teljesítése előtt kell megfizetni:
Bank: OTP Bank
Bankszámlaszám: 11705998-21293302-00000000

Az átutalás megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a megrendelés azonosítót!          

  

Szállítás:

A szállítás egész Magyarország területén egységesen 3.000Ft. A szállítási díjat a csomagok számától függetlenül csak egyszer számítjuk fel.

 

A termékek személyes átvételére nincs lehetőség. 

 

A szállítási idő kb. 2 nap és 1 hét közötti, előfordulhat készlethiány esetén 2-3 hét is. Megrendeléskor jelezze, milyen időpontok alkalmasak Önnek a szállításra, és azt is ha sürgős. Igyekszünk rugalmasan kezelni az igényeket. A szállítás időpontját telefonon pontosítjuk Vevőinkkel.

 

Szolgáltató vállalja, hogy a Vásárló megrendelése alapján Vásárló és Szolgáltató között létrejött szerződésben szereplő szolgáltatási/szállítási határidő be nem tartásáért vállalja a felelősséget. Elfogadja, hogy a határidőn túli szállítás/szolgáltatás ellenértékét a Vásárló visszakövetelheti.

   

Elállás joga:

A Vevő a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

 

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vevő, vagy az általa megjelölt, harmadik személy a terméket átveszi.

 

Csak a termék visszaküldésének költségét kell a Fogyasztónak viselnie.

 

A Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését, és az eredeti zárt csomagolásban történő visszaszállítást a Vevő részéről.

 

Az elállási jog nem vonatkozik élő növényekre, vágott virágra, valamint olyan nem előre gyártott termékre, amelyet a Vevő kérésére állítottak elő, például növénybeültetés kaspóba.

Cégek, jogi személyek sem élhetnek az elállás jogával.

 

Fontos számunkra a vevők elégedettsége, ezért megpróbáljuk rugalmasan kezelni azokat az eseteket is, amikor az elállási jog nem illeti meg a Vevőt, ezért kérjük forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben valamelyik termékünkkel problémája adódik.

 

A következő címre küldhetik vissza a termékeket postai utánvéttel. A címen üzlet nem működik, ezért személyesen nem tudják visszahozni a termékeket:

Posta Cím: 1162 Budapest, Muzsika u.36.

 

Panaszaival Felveheti a kapcsolatot a Szolgáltatóval a megadott email címen, telefonszámon is.

 

A Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Vevő részére. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli. Az Szolgáltató a vételár visszatérítését visszatarthatja addig az időpontig, ameddig a megrendelt termék visszajuttatása részére nem történik meg.

 

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet elérhető:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.260043

 

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/Eu számú irányelv elérhető:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:304:0064:0088:HU:PDF

Szavatosság:

Kellékszavatosság:

A Vásárló  hibás termék szállítása esetén élhet kellékszavatossági igényével a Szolgáltatóval szemben. A Vásárló kérheti a termék kicserélését, illetve a serződéstől elállhat, köteles a hibát a felfedezése után azonnal, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A Vásárló a kellékszavatossági jogait a szerződés megkötésétől számított két évig érvényesítheti.

 Termékszavatosság:

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:

Amennyiben a Szolgáltató és a Vevő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Vevő számára:

Panasztétel a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

1088 Budapest József krt.6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

Központi telefonszám: 0036 1 459 4800

nfh@nfh.hu

 

Békéltető Testület eljárásának kezdeményezése

A Vásárló panaszának elutasítása esetén a Budapesti Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti fogyasztói jogvita rendezése érdekében. Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti az alábbi online vitarendezési platformon keresztül:

http://ec.europa.eu/odr  

A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei: 

http://bekeltet.hu/ ; 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.; e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu, Fax: 06 (1) 488 21 86, Telefon: 06 (1) 488 21 31.

 

Bírósági eljárás kezdeményezése

Pesti Központi Kerületi Bíróság

1055 Budapest, Markó u. 25

 

   

Adatvédelem

A Szolgáltató a Vásárló adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat azonban továbbadni sem reklámfelhasználás sem egyéb célra nem jogosult.